Om oss

Linda Bäckman tog den första maj i år över Haglunds Mode efter sin mor Ulla Bäckman. Hon är tredje generationen i företaget som startades som jack- och kappaffär för 71 år sedan.

NYTT I BUTIKEN

Det har varit full fart sedan våren med att arbeta för nya Haglunds. – Vi har gjort små förändringar i butiken för att skapa en ansiktslyftning, säger Linda. En del av inredningen är ny och provhytterna har byggts om med praktiska krokar med budskap för att underlätta klädprovningen. En liten herrhörna är skapad med stolar, kaffemaskin och tidningar för att behålla humöret hos varje man. En genialisk idé som minskar stressen hos de kvinnliga kunderna som får shoppa i lugn och ro.
– Vi fortsätter att inspirera vår målgrupp genom att komplettera vårt sortiment med fler klädmärken och smycken, säger Linda. Några nyheter är Container, One Two, Ester Eleonora, Våga och Not Your Daughters Jeans – en nyhet från USA.
– Jeansen har en patenterad konstruktion som ger en skön passform och unik komfort, förklarar Linda. Nu finns ett större urval av kvalitetsplagg, från vardag till fest för alla kvinnliga åldrar och former.

TEMAKVÄLLAR

Fler idéer som kommer att förverkligas under hösten är temakvällar. I butikens nedre plan finns ett inrett tema-rum för att kunna samla ett gäng under dessa kvällar, för att ta del av intressanta ämnen som inte bara handlar om kläder.

BAKGRUND

Linda Bäckmans bakgrund inom detaljhandeln startade vid Entreprenörskolans handelsutbildning i Leksand 1997. Efter studier började hon som säljare och blev snabbt säljledare i en butik på Drottninggatan i Stockholm.
– På en dag kunde vi ha lika många kunder som det finns invånare i Mora. Under den här tiden blev det vidareutbildning inom ledarskap och efter ett år erbjöds hon tjänsten som centrumutvecklare i Skärholmen centrum, som var under ombyggnad. – Vi åkte på inspirationsresa till Dubai och hem med nya idéer som vi senare till viss del kunde förverkliga.
Efter några år sökte hon vidare till Blomsterlandet och har där jobbat som butikschef, projektledare, rekryteringar och varit övergripande ansvarig över butikerna runt om i landet. I våras tog hon steget att ta över Haglunds för att driva i egen regi. Linda driver även konsultverksamhet inom ledarskapsutveckling med olika uppdrag. Senaste uppdraget var utbildning av chefer åt Apoteksgruppen. Dessutom sitter hon med i styrelsen för Entreprenörsskolan i Leksand.
– Det är kul att vara delaktig i en av Sveriges bästa utbildning för ledare inom handeln, säger Linda.

TILLBAKA TILL MORA

Det har inte varit en självklarhet för Linda att ta över butiken, att lämna livet i storstaden med jobb och vänner. Men nu satsar hon helhjärtat på att driva butiken och är glad över att flytta hem till Mora igen. Det bästa med Mora är närheten till allt och hon åker gärna skidor på längden och utför. Linda ser det som en ny utmaning att driva butik i egen regi jämfört med att tillhöra en butikskedja. – Nu får man bestämma allting själv, säger Linda med ett leende. Mamma Ulla finns där som ett stöd och är glad att se Haglunds på väg in i framtiden.

Kommentarer inaktiverade.